Παραδοσιακή πεντανόστιμη Κακαβιά


Υλικά

  • 1 Κιλό ψάρια που χρησιμοποιούνται στην κακαβιά(ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να σας τα επιλέξει.)
  • 4 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 100 ml χυμό λεμονιού(περίπου 4 λεμόνια)
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο(μπλέντερ)
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας τα καθαρίσει για να μην παιδεύεστε, ζητήστε χάνους σκορπίνες, δράκαινες, χριστόψαρο, κοκωβιούς... είναι εύκολο να τα βρείτε παντού υπάρχουν. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζί με νερό να βράσουν καλά σε δυνατή φωτιά, μόλις δούμε μ' ένα πιρούνι ότι η πατάτα διαλύεται περίπου 30 λεπτά μαγείρεμα είναι έτοιμη να προσθέσουμε τα ψάρια.

Τα βάζουμε σ' ένα τουλουπάνι ή απλό τούλι ή ακόμα καλύτερα στο σουρωτήρι από τα μακαρόνια αν είναι σχετικά μικρό και τα προσθέτουμε στην σούπα που βράζει (το κάνουμε αυτό για να μην πέσουν κόκκαλα στην σούπα προαιρετικά),αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο περίπου 2 κ.σ μόλις μαλακώσει το κρέας των ψαριών προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 Καθαρίζουμε τα ψάρια σε καλές μερίδες και σερβίρουμε με την σούπα.

Πηγή: executivecook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο