Το πουγκί έχει ξαναγυρίσει στη μόδα του ψησίματος και έχει αποκτήσει φανατικούς με την απίστευτη γεύση του. Αν νομίζεις πως το σουβλιστό αρνί αξίζει βραβεία, περίμενε να το δοκιμάσεις μέσα στο πουγκί.

Υλικά

  • 1 kg αρνίσια σπάλα ξεκοκαλισμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • 1 ντομάτα
  • 1 πιπεριά
  • 200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
  • αλατοπίπερο
  • προαιρετικά (προτιμών την εκδοχή χωρίς αυτά)
  • 2 πατάτες σε κυβάκια
  • 1 φλ. τσ. αρακάς
  • 1 καρότο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και το βάζουμε σε δύο φύλλα λαδόκολλας που έχουμε τοποθετήσει σταυρωτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας το τυρί και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά και από πάνω προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας και το τυρί. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε σχήμα πουγκιού και δένουμε με σπάγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 2,5 ώρες.