Σπαγγέτι στο τηγάνι με αυγό

Σπαγγέτι στο τηγάνι με αυγό

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 200 γρ. σπαγγέτι , ή άλλο ζυμαρικό μαγειρεμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 ml. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα καλά τα αυγά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 10 λεπτά το μίγμα να ξεκουραστεί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε μέσα το μίγμα ζυμαρικών- αυγού. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί το αυγό. Στην συνέχεια μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε λίγο σε προθερμασμένο φούρνο στο grill- ίσα που να ροδίσει η επιφάνεια και να δημιουργηθεί μια νοστιμότατη κρούστα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: cookbox.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο