Γαρίδες γιουβέτσι στη γάστρα

Γαρίδες γιουβέτσι στη γάστρα

Πανεύκολη συνταγή με πολύ γευστικό αποτέλεσμα είναι αυτό το κριθαρότο με γαρίδες.

Υλικά 

για 6 μερίδες

  • 20 Γαρίδες Νο2
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 400 γρ. ψιλοκομμένες Ντομάτες
  • 1 κ.σ. Ντομάτα Πελτέ
  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) Κριθαράκι
  • 1/2 κούπα Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Κόλιανδρο κοπανισμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ζεστό νερό (έχετε έτοιμο ζεστό νερό σε βραστήρα)

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Προετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής. Σε γουδί ή σε μύλο μπαχαρικών τρίβουμε τον κόλιανδρο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες αν δεν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια κονκασέ.

Πλένουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφός τους αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Αφαιρούμε επίσης με προσοχή το  αντεράκι.

Τοποθετούμε τη γάστρα σε εστία της κουζίνας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε ζεστό νερό- και 2 περίπου ποτήρια ζεστό νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον τριμμένο κόλιανδρο.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 1/2 περίπου ώρα. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε βραστό νερό όποτε χρειάζεται. Την τελευταία φορά χρησιμοποιήσαμε μαντεμένια γάστρα και χρειάστηκε περισσότερο νερό από ότι συνήθως.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τις γαρίδες σκεπάζοντάς τις με κριθαράκι και προσθέτουμε αν χρειάζεται και άλλο νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο.

Πηγή: demideli.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο