Υλικά για τον κιμά

Για 4 μερίδες

  • 1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • Αλάτι από μια πρέζα
  • Πιπέρι από μια πρέζα
  • Κανέλα 1 μικρό ξυλαράκι
  • Πελτέ 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 Κρεμμύδι ξερό μεσαίο μέγεθος

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Προσθέτουμε και τον κιμά να σοταριστεί και εκείνος αρκετά καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, την κέτσαπ, τη ζάχαρη και την κανέλα. Τέλος προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς μας.

Υλικά για τα μακαρόνια

  • 250 γρ. Μακαρόνια σπαγγετίνη νούμερο 10
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και βάζουμε τα μακαρόνια μας στα ειδικά πυρίμαχα σκεύη που έχουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.

Υλικά

 Για την επικάλυψη της μακαρονάδας

  • 300 με 350 γρ.  Τυρί ένταμ ή γκούντα τριμμένο (ανάλογα με τη χωρητικότητα του σκεύος που έχετε)

Τέλος βάζουμε και το τριμμένο τυρί από πάνω και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να λιώσει και να ροδίσει λίγο το τυρί μας!