Χανιώτικο Μπουρέκι

Χανιώτικο Μπουρέκι

Υλικά

  • 1 κιλό  κολοκύθια
  • 1 κιλό  πατάτες
  • 400 γρ μυζήθρα
  • 150 γρ Μαλάκα (Κρητικό κατσικίσιο τυρί)
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 2 τμχ τομάτες ώριμες σε φέτες
  • 100 γρ στάκα*
  • ½ μάτσο δυόσμο
  • 10 γρ ρίγανη
  • 70 γρ αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια και τις πατάτες και τα βάζουμε σε δύο διαφορετικά σκεύη. Μοιράζουμε σε ίσες ποσότητες και στα δύο σκεύη τη μυζήθρα, το ελαιόλαδο, τη στάκα, το δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.Αφήνουμε τα υλικά να μαριναριστούν για μισή ώρα. Στο σκεύος με τα κολοκύθια προσθέτουμε αλεύρι.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε πρώτα τα μισά κολοκύθια, μετά όλες τις πατάτες, τη ντομάτα, τα υπόλοιπα κολοκύθια και στο τέλος τη Μαλάκα.Προσθέτουμε ενάμιση ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ½ ώρα.Ξεσκεπάζουμε το μπουρέκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ½ ώρα περίπου στους 180 βαθμούς

* Την στάκα μπορείτε να την βρείτε σε καταστήματα με Κρητικά είδη ή να την αντικαταστήσετε με βούτυρο πρόβειο.

Πηγή: fnl-guide

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο