Παραλίγο μουσακάς!

Παραλίγο μουσακάς!

Το φαγητό αυτό που θα σας περιγράψω είναι στη λογική του μουσακά, με ορισμένες όμως παραλλαγές, που τον κάνουν πολύ πιο απλό και εύκολο. Όπως και να έχει, για έναν αρχάριο στη μαγειρική η μπεσαμέλ, για παράδειγμα, φαίνεται βουνό! Γι 'αυτό κι εγώ την αντικατέστησα, και ανέβαλα τη μάχη της μπεσαμέλ για αργότερα!

Υλικά

  • πατάτες
  • μελιτζάνες
  • κολοκυθάκια
  • κιμά
  • κρεμμύδια
  • ντομάτα
  • συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • φέτα
  • κίτρινο τυρί που λιώνει
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον κιμά, τη σάλτσα αυτή την φτιάχνουμε όπως κάνουμε στη συνταγή, μακαρόνια με κιμά. Η ιδέα άλλωστε για τη συνταγή αυτή προέκυψε επειδή είχα έτοιμη σάλτσα με κιμά και δεν ήθελα να ξαναφτιάξω μακαρόνια. Μιλώντας με τη φίλη-έμπειρη μαγείρισσα καταλήξαμε σ'αυτόν τον παραλίγο μουσακά.

Κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Οι ποσότητες είναι τόσες, ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια στρώση στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Και τα τηγανίζουμε όλα. Μπορούμε όμως και να τα ψήσουμε στο φούρνο σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα, έτσι χρησιμοποιούμε πολύ λιγότερο λάδι και το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ. Εγώ έψησα μόνο τις μελιτζάνες με λίγο λαδάκι, και τηγάνισα τις πατάτες (θέλουν πολύ χρόνο για να ψηθούν στο φούρνο) και τα κολοκυθάκια. Τα αλατίζουμε όλα.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το φαγητό μας. Πρώτα απ' όλα, λαδώνουμε το ταψάκι μας. Έπειτα, καλύπτουμε το κάτω μέρος του ταψιού με πατάτες, μετά κάνουμε μία στρώση με μελιτζάνες και από πάνω μία στρώση με κολοκυθάκια. Συνεχίζουμε με τη σάλτσα με τον κιμά. Τρίβουμε τη φέτα, από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζουμε ροδέλες φρέσκιας ντομάτας και καλύπτουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι το φαγητό μας κάνει μια ωραία κρούστα! 

Πηγή: cookbang

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο