Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν

Υλικά

  • 2 κουταλιές γάλα
  • 100 γρ. τριμμένο Έμμενταλ
  • 360 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 40 γρ. Βιτάμ
  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • 1 καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο
  • 40 γρ. Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθάρισε τις πατάτες, κόψ’ τες σε λεπτές, πραγματικά λεπτές φέτες και ανακάτεψέ τες με αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Κόψε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και τρίψε με αυτή τα τοιχώματα και τον πάτο ενός ταψιού ή ενός πυρέξ. Επίσης, άλειψέ το με Βιτάμ Culinesse.

Τώρα βάλε στο σκεύος τις πατάτες σε στρώσεις, πασπαλίζοντας λίγο τυρί ανάμεσα σε κάθε στρώση.

Όσο τυρί μείνει, βάλ’ το σε ένα μπολ, χτύπα το καλά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, και ρίξ’ το πάνω από τις πατάτες.
Πασπάλισε τις πατάτες με το Bιτάμ κομμένο σε κύβoυς και κάν’ τες πατάτες ογκρατέν βάζοντάς τες για περίπου 1 ώρα σε φούρνοπροθερμασμένο στους 200°C.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο