Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε μπύρα

ΥΛΙΚΑ
900γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
1 κουταλάκι κόκκους κύμινου
1 κουταλάκι κόκκους κόλιανδρου
1 κουτί μπύρα
1 κουταλιά αλεύρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε τους κόκκους κύμινου και κόλιανδρου και σε μέτρια φωτιά αφήστε τους για λίγο να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Βάλτε τους σε ένα γουδί και κονιοποιήστε τους.
Σε άλλο τηγάνι βάλτε τόσο ελαιόλαδο μόλις να καλυφθεί ο πάτος και σωτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Προσθέστε τα μπαχαρικά και την κουταλιά αλεύρι, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά. Φυλάξτε το στο πλάι.
Σε άλλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και σωτάρετε πολύ καλά λίγους- λίγους τους κύβους φιλέτου. Σε ένα σκεύος που διαθέτει καπάκι και μπαίνει σε φούρνο (μπορεί να είναι και κατσαρόλα) βάλτε μέσα τους σωταρισμένους κύβους κρέατος, το μίγμα των κρεμμυδιών, την μπύρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο λεμόνι και ψήστε το φαγητό στο φούρνο σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ½ ώρα στους 200ο C.