Σπανάκι με 4 τυριά

Σπανάκι με 4 τυριά

 Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι (έβαλα κατεψυγμένο)
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 πράσα
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του νες καφέ κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ αδιάλυτο
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γκούντα
  • 150 γρ. ρεγκάτο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες.Αφού μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το σπανάκι, άνηθο, δυόσμο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα καλά, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά που πρέπει να είναι όλα τριμμένα.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Τα πασπαλίζουμε με τις 4 κουταλιές αλεύρι και ξανανακατεύουμε.Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο μεγάλο πυρέξ.ή τα αδειάζουμε σε 2 μακρόστενες φόρμες, μία μεγαλύτερη και μία λίγο πιο μικρή.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για μισή ώρα.Αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Αν χρησιμοποιήσετε μακρόστενες φόρμες, δεν θα το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς το, όπως κάνουμε στα κέικ.
Θα το κόψετε σε φέτες μέσα στην φόρμα.

Πηγή: 2.bp.blogspot.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο