Νόστιμη Κυριακάτικη κρεατόσουπα

Νόστιμη Κυριακάτικη κρεατόσουπα

Υλικά

  • κρέας μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 καρότα 
  • 3 πατάτες
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 κύβους ζωμό βοδινό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας  στις μερίδες που θέλουμε και το πλένουμε καλά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο, ίσα- ίσα να σκεπαστεί ο πάτος της. Όταν ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε το κρέας για να το τσιγαρίσουμε (το τηγανίζουμε ελαφριά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του εξωτερικά), μετά προσθέτουμε περίπου 1,5 λίτρο νερό (αν έχουμε ζεστό νερό από τον βραστήρα, καλύτερα κερδίζουμε και χρόνο) και μαζί με έναν κύβο το αφήνουμε να βράσει. Ελέγχουμε τακτικά αν έχει νερό η κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί. Όταν γίνει το κρέας, το βγάζουμε από τον ζωμό του.

Σε μια καθαρή κατσαρόλα, βάζουμε πάλι ελαιόλαδο όπως πριν και προσθέτουμε το κρεμμύδι, που το έχουμε τρίψει, και το τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει και να μην καεί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το κρέας μας.

 Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό που βράσαμε το κρέας (καθαρό από υπολείμματα) και συμπληρώνουμε με νερό (να έχουμε συνολικά περίπου 1,5 λίτρο). Βάζουμε ακόμη 1 κύβο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν αρχίσει ο βρασμός  προσθέτουμε τα καρότα, που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες, τις πατάτες  και το σέλινο που το έχουμε ψιλοκόψει. Βράζουμε μέχρι να είναι οι πατάτες έτοιμες. Σερβίρουμε προσθέτοντας  χυμό λεμονιού στο πιάτο μας και απολαμβάνουμε!

Πηγή: cookbang

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο