Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Ένα απίθανο παραδοσιακό φαγητό με μείγμα από χοιρινό και αρνίσιο κρέας συνδυασμένο με τυρί και μυρωδικά που ψήνεται στη λαδόκολλα. Εδώ είναι λίγο πειραγμένο, κι έτσι αντί για κεφαλογραβιέρα είναι φτιαγμένο με χαλούμι και κάμποσα μυρωδικά.

Υλικά

 για 4 άτομα

  • 500γρ. αρνί (μπούτι)
  • 500γρ. χοιρινό
  • 200γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. λευκό κρασί
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 4 λαδόκολλες μεγάλες, διπλωμένες στη μέση

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους.
Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο, το μπαχάρι και το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά με το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν σαν πηχτή αλοιφή. Αλείφετε καλά το κρέας με το μίγμα.

Μοιράζετε το κρέας και το χαλούμι στις λαδόκολλες. Ραντίζετε με λίγο κρασί. Τυλίγετε και κλείνετε πολύ καλά με σπάγκο για να μείνουν οι χυμοί του φαγητού μέσα στις λαδόκολλες.

Ψήνετε μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό, στους 170°C για 2½ με 3 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Πηγή: agrotikabook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο