Παέγια με κοτόπουλο και θαλασσινά

Παέγια με κοτόπουλο και θαλασσινά

Υλικά

  • ½ κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  •  ½ κιλό μύδια
  • 300 γρ. σουπιές κομμένες σε λωρίδες
  • 8 καραβίδες μεγάλες γαρίδες
  • 200 γρ. πράσινα φασολάκια
  • 200 γρ. αρακάς
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 γρ. σαφράν
  • 400 γρ. ρύζι 
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Βουρτσίζετε τα μύδια και τα πλένετε καλά. Τα βυθίζετε σε 1 λίτρο κρύο νερό και τα βράζετε για 2'. Κρατάτε όσα μύδια άνοιξαν και πετάτε τα κλειστά. Αφήνετε το κέλυφος πάνω στο οποίο βρίσκεται το μύδι και πετάτε το άλλο μισό. Σουρώνετε το ζουμί και το κρατάτε. 

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από το λάδι και το αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε τις σουπιές για 5'. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις καραβίδες, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 με 4' ακόμη. Βγάζετε τα θαλασσινά από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάτε σε ένα πιάτο.Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν, και προσθέτετε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από τα θαλασσινά σ' ένα Βαθύ σκεύος και προσθέτετε 3 ποτήρια καυτό νερό, καθώς και τον αρακά, τα φασόλια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20'. Προσθέτετε το σαφράν και πασπαλίζετε το ρύζι σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Περιχύνετε με το ζουμί από τα μύδια. Βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 5'.
Τοποθετείτε τα θαλασσινά πάνω από το ρύζι και μαγειρεύετε για 15' ακόμη, σε μέτρια φωτιά. 

Πηγή: myworld

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο