Χυλοπίτες με φέτα

Χυλοπίτες με φέτα

Υλικά

  • 250 γρ. χυλοπίτες
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη, μέντα ξερή
  • Φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράσε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στράγγιξε και κράτησε λίγο από το νεράκι (περίπου 1 φλιτζάνι)

Σε ένα τηγανάκι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Πρόσθεσε τη φέτα τριμμένηΣτη συνέχεια συμπλήρωσε το νερό από τις χυλοπίτες μαζί με τα ζυμαρικά. Δυνάμωσε τη φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά, ανακατεύοντας διαρκώςΑφού σωθεί το πολύ νερό, πρόσθεσε τη ρίγανη και τη μέντα και αλατοπιπέρωσε. Πρόσεξε το αλάτι γιατί έχει αλμυρό στοιχείο από τη φέτα

Στο τέλος πρόσθεσε τα φυλλαράκια φασκόμηλου και σέρβιρε

Πηγή: tlife

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο