Μουσταρδάτα σουτζουκάκια από κοτόπουλο

Μουσταρδάτα σουτζουκάκια από κοτόπουλο

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς από κοτόπουλο (λιώστε το στο μπλέντερ )
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η τριμμένο
  • 200 γρ. μουσκεμένη ψίχα ψωμιού και καλά στημένη (την μουσκεύουμε σε λευκό κρασί )
  • 300 γρ. φρυγανιά σε τριμμένη
  •  3 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουτ γλυκού κύμινο η κάρυ
  •  Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  •  300 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα τους
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα τους
  • 350 γρ. μουστάρδα mild
  •  2 Knorr σπιτικούς ζωμούς κοτόπουλου
  • 2 και ½ ποτήρι του νερού νερό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ.γλυκού κύμινο η κάρυ

Εκτέλεση

Ρίξτε όλα τα υλικά του κιμά σε μια λεκάνη και ζυμώστε δυνατά ,όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν βάζετε την λεκάνη στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και να σφίξη η ζύμη του

Βάλτε ένα τηγάνι στην εστία σας με το ελαιόλαδο και αφήστε το να θερμανθεί καλάΦτιάξτε τα σουτζουκάκια και στην συνέχεια αλευρώστε τα  και κατόπιν ρίξτε τα  στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε τα από όλες τις πλευρές τους καλάΤοποθετήστε τα στην συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί και μετά βάλτε τα σε ταψί.

Σε ένα σκεύος ρίξτε το νερό το ελαιόλαδο και την μουστάρδα Hellmann’s  Mild  και τον σπιτικό ζωμό κοτόπουλου και καρυκεύεστε με το κάρυ η το κύμινο και ανακατέψτε σε σιγανή θερμοκρασία για 10 λεπτά

Περιχύστε την σάλτσα πάνω από τα σουτζουκάκια ανακινήστε το ταψί για να απλωθεί η σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C για 25-30  λεπτά.

Πηγή: hellmanns

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο