Ντοματόπιτα με κολοκυθάκια και έμενταλ

Ντοματόπιτα με κολοκυθάκια και έμενταλ

Υλικά

  • 5 φύλλα κρούστας
  • λιωμένη μαργαρίνη  για το άλλειμα των φύλλων
  • 3 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
  • 4 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μαγιονέζα
  • 300 γρ. έμενταλ τριμένο
  • λίγη ρίγανη
  • χονδρό αλάτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, αλατίζουμε ελάχιστα και ανακατεύουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.Ψήνουμε τις φέτες σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας φροντίζοντας να πιάσει όλο το ταψί και βουτυρώνουμε από πάνω καλά.
Τα επόμενα 4 τα έβαλα διπλά γιατί έτσι με βόλευαν στο ταψί που χρησιμοποίησα,  βουτυρώνοντάς τα καλά ενδιάμεσα.
Αφού άπλωσα και βουτύρωσα τα φύλλα, ένωσα σε ένα μπωλάκι τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και άπλωσα το μείγμα επάνω στο τελευταίο φύλλο.

Από πάνω σκόρπισα το τυράκι όλο και έστρωσα τις φέτες κολοκυθιού. Κάλυψα με τις ροδέλες ντομάτας, τις αλάτισα και πασπάλισα με λίγη ρίγανη.  Περιέχυσα με το ελαιόλαδο και έβαλα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς σε αέρα στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά.

Πηγή: epipantosepistitou

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο