Πεντανόστιμα σουτζουκάκια χωρίς σάλτσα

Πεντανόστιμα σουτζουκάκια  χωρίς σάλτσα

Υλικά

  • 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 μεγάλη ντομάτα (τριμμένη)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 2κ.γ πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο
  • 300γρ. ψωμί (μουλιασμένο σε γάλα)
  • 40γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 40γρ. οίνος ερυθρός
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • 1κ.γ μπούκοβο
  • 2κ.γ κύμινο ολόκληρο (σπασμένο)
  • 2κ.σ μαϊντανός
  • 1κ.σ ρίγανη
  • 500γρ. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες)
  • 1/2κ.σ ρίγανη
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 60γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Εκτέλεση

Η κλασσική συνταγή με τα σουτζουκάκια μαγειρεύεται χωρίς σάλτσα και μπαίνει στο φούρνο με λαχταριστές πατάτες. Ιδανικό πιάτο για τα οικογενειακά τραπέζια.

Ετοιμάστε τα σουτζουκάκια. Βάλτε σε ένα μπολ τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το ψωμί καλά στυμένο, τα αυγά, τα 40γρ. ελαιόλαδο, το κρασί, το κύμινο, τον μαϊντανό, την 1κ.σ ρίγανη, αλάτι, το μπούκοβο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάστε και κρατήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ετοιμάστε τις πατάτες. Βάλτε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, τη 1/2κ.σ ρίγανη, το χυμό λεμόνι, τα 60γρ. ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό, ανακατέψτε και κρατήστε στην άκρη.

Βγάλτε τον κιμά από το ψυγείο και πλάστε τον σε σουτζουκάκια (οβάλ μπιφτεκάκια) και βάλτε τα μέσα στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να έχουν πάρει χρώμα τα σουτζουκάκια.

Πηγή: yolenis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο