Μακαρονάδα με καπνιστό λουκάνικο chorizo & ντοματίνια

Μακαρονάδα με καπνιστό λουκάνικο chorizo & ντοματίνια

Τo chorizo μας έρχεται από την αγαπημένη Ισπανία και είναι ένα είδος λουκάνικου με χοιρινό κρέας & λίπος, αλάτι και πάπρικα. Σε κάθε περιοχή της Ισπανίας, το chorizo έχει τη δική του συνταγή και καπνίζεται με διαφορετικές τεχνικές, ξύλα ή ένταση. Όλες οι Λατινογενείς χώρες έχουν το δικό τους chorizo: στο Μεξικό φτιάχνεται με καυτερές πιπεριές, στην ΛατινικήΑμερική γενικότερα προσθέτουν στη συνταγή ξίδι, ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλίαχρησιμοποιούν την καπνιστή πάπρικα.

Στην Ελλάδα, το βρίσκουμε συνήθως καπνιστό στον πάγκο των αλλαντικών στο σούπερ μάρκετ και σε καλά παντοπωλεία ή καταστήματα όπως ο ΜΙΡΑΝ. Το καπνιστό chorizo, κόβεται σε λεπτές φέτες για σάντουιτς, μεζεδάκια κτλ ή χρησιμοποιείται απ’ ευθείας στο φαγητό όπως στη σημερινή μας μακαρονάδα, ενώ το ωμό chorizo μαγειρεύεται όπως τα λουκάνικα.

Η σημερινή μακαρονάδα, είναι πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη λόγω του καπνιστού chorizo και πιστεύω ότι πραγματικά θα τη λατρέψετε! 

Υλικά

  • 350 γρ. καπνιστό Chorizo, κομμένο κατά μήκος και κατόπιν σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 60-80 γρ. (1/2 κούπα) κρέμα γάλακτος
  • 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο Μακαρόνια της προτίμησής σας
  • Ελαιόλαδο, αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά με κλειστό το καπάκι.

Σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το chorizo, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Επειδή το chorizo θα βγάλει αρκετό λίπος, αφαιρούμε το περισσότερο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε 1 λεπτό.

Σε αυτό το σημείο, το νερό στην κατσαρόλα πρέπει να έχει βράσει. Το αλατίζουμε και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (για al dente αποτέλεσμα, βράζουμε 1-3 λεπτά λιγότερο).

 Προσθέτουμε τα τοματίνια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Προσθέτουμε την κρέμα χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα 1-2 λεπτά. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε με πηρούνα στο τηγάνι (κατευθείαν από την κατσαρόλα για να πάρουμε και λίγο από το ζωμό τους), ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή: galsnguys

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο