Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

Από πιο αγαπημένα και παραδοσιακά ορεκτικά των Κυκλάδων.

Υλικά

  • 250γρ. ρεβύθια χονδρά μουλιασμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανο ψιλοκομμένο
  • 220γρ. αλεύρι
  • 1/2 ματσάκι ματζουράνα ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1κ.γ μαγειρική σόδα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζετε τα μουλιασμένα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό μαζί με τα φύλλα δάφνης για 20 – 30 λεπτά και τα στραγγίζετε.Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.Πολτοποιείτε τα ρεβύθια στο μπλέντερ.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τον πολτό ρεβυθιών με τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.Προσθέτετε περίπου 250 ml κρύο νερό. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει. Πλάθετε τους κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ.Τηγανίζετε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και σερβίρετε σε πιατέλα.

Πηγή: yolenis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο