Μπουρδέτο με ψάρια ανάμεικτα από την Κέρκυρα

Μπουρδέτο με ψάρια ανάμεικτα από την Κέρκυρα

Αυτό το φαγητό εμείς οι Κερκυραίοι το λέμε Μπουρδέτο και η συνταγή που ακολουθεί είναι από το χωριό της θείας μου που φτιάχνανε το μπουρδέτο με ψάρια ανάμεικτα γιατί ταίριαζε με ότι ψάρια πιάνανε κάθε περίοδο.

Υλικά

  • ψάρια (σκορπιοί, σμέρνες και πέρκες ή ότι άλλα ψάρια)
  • μισό κιλό κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
  • ένα κιλό ντομάτες κόκκινες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε καλά τα ψάρια, ξύνοντας τα λέπια και κόβοντας τα πτερύγια, ρίχνουμε το ανάλογο αλάτι και τ' αφήνουμε μέχρις ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.Προσθέτουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες, αλάτι και μία κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν, ωσότου γίνουν μία καλοδεμένη σάλτσα.

Βάζουμε τέλος και τα ψάρια, στρώνοντάς τα με τη σειρά, και τ' αφήνουμε να βράσουν καλά για αρκετή ώρα.Το μπουρδέτο με ψάρια είναι έτοιμο για να το σερβίρεις και να το απολαύσεις.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο