Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

Yλικά:

3 αυγά
1/2 κιλό φύλλο
1 κρόκο αυγού
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι νερό
1 μεγάλη κότα χωρίς πέτσα και κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 φλυτζάνια βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση:

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα την κότα να βράσει

-Αφού βράσει κρατάτε λίγο ζωμό και ρίχνετε τα κρεμμύδια

-Χτυπάτε τ΄αυγά

-Μόλις η κότα και τα κρεμμύδια μείνουν με τη σάλτσα τους προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά και ανακατεύετε

-Αλατοπιπερώνετε

-Λιώνετε το βούτυρο

-Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο

-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό

-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύποντας συνεχώς

-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο

-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε

-Ρίχνετε στο μίγμα της κότας την μπεσαμέλ

-Βουτυρώνετε το ταψί

-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

-Ρίχνετε την κότα και την απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο