Πίτσα soft & roll. Ro(ck)ll me Amadeus

Πίτσα soft & roll. Ro(ck)ll me Amadeus

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 4 κουπ αλεύρι 
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 φακελάκι (~7 γρ ) μαγιά ξερή
  • 1 ½ κτγ ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
Α.

  • Καπνιστή γαλοπούλα
  • Μοτσαρέλα – χαλούμι
  • Πιπεριές
  • Σάλτσα ντομάτας

Β.

  • Ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • Φέτα
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Ελιές
  • Χαλούμι
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη 

Γ.

  • Ότι σας εμπνέει……



Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Παίρνουμε ένα ζυμαράκι και το απλώνουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, στενόμακρα (~20x15cm)
Στο μέσο της απλωμένης ζύμης και κατά μήκος της, τοποθετούμε τη γέμιση, ακολουθώντας “αντίστροφη πορεία” προσθήκης των υλικών (π.χ. πιπεριές, χαλούμι, γαλοπούλα, μοτσαρέλα, σάλτσα!!!) 

Αναδιπλώνουμε τα δύο στενά άκρα προς τα μέσα και στη συνέχεια ραντίζουμε ελαφρά με νεράκι τις δύο μακριές πλευρές και τις αναδιπλώνουμε επίσης προς τα μέσα, επικαλύπτοντας τη μια με την άλλη, δίνοντας έτσι μια περίπου κυλινδρική μορφή στο έργο τέχνης μας ….
Αναποδογυρίζουμε το στρουμπουλό μας πάνω σε λαδόκολλα, με τη «ραφή» προς τα κάτω. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράσσουμε οριζόντια την άνω επιφάνεια σχηματίζοντας σχισμές σε όλο το μήκος της ζύμης, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 3 εκατοστά.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε συνολικά 4 στρουμπουλές γεμιστές πίτσες.
Ψήνουμε στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος φουσκώνουν ακόμα περισσότερο και γίνονται ακόμα πιο … προκλητικές.
Τις αφήνουμε να πάρουν τον αέρα τους για 5 λεπτάκια και μετά τεμαχίζουμε!!!

Όταν ήρθε η ...έμπνευση, διαπίστωσα ότι το αλεύρι μου ήταν λειψό.. Ευτυχώς είχα χωριάτικο από το μύλο και το έβαλα μισό μισό. 
Ε λοιπόν, η προσθήκη του χωριάτικου, έδωσε μια απίστευτη γεύση, ιδίως στη “vegi” version!!!! Ήταν σαν ζεστό αχνιστό καρβέλι, γεμιστό με χωριάτικη σαλάτα!!!!!!!!!!!!!!

Πηγή: oinomagirion

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο