Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Υλικά

  • ½ κιλό εντεράκια
  • 1 ½ κιλό συκωταριά από αρνάκι γάλακτος
  • 1 κεφαλάκι από αρνάκι γάλακτος
  • 1 λαιμό από αρνάκι γάλακτος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 4 κουταλιές φυτίνη
  • 1 1/4 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
  • 2 αυγά
  • το χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλε σε κατσαρόλα τη συκωταριά, το κεφαλάκι και το λαιμό με 1 λίτρο νερό και λίγο αλάτι να πάρουν βράση.
Μόλις πάρουν βράση ξάφρισέ τα και άφησέ τα να βράσουν 3/4 της ώρας. Βγάλε τα από την κατσαρόλα και άφησέ τα να κρυώσουν.
Ψιλόκοψε τη συκωταριά και τα εντεράκια και ξεψάχνισε από τα λίπη και τα κόκαλα, το κεφαλάκι και το λαιμό. Άφησε τα όλα κατά μέρος.
Σούρωσε το ζωμό στην κατσαρόλα και άφησέ τον κατά μέρος. Βάλε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο και σώταρέ τα με φυτίνη

Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, πρόσθεσε τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα ξεψαχνισμένα κρέατα, αλάτι-πιπέρι και σώταρέ τα και αυτά.
Ρίξε το ζωμό και 3 φλιτζάνια νερό και άφησε τη σούπα να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση ρίξε το ρύζι και άφησέ τα να βράσουν 10’.
Μόλις το ρύζι φουσκώσει απέσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ετοίμασε το αυγολέμονο: Χτύπησε σε μπωλ τα αυγά με το χυμό λεμονιού, πρόσθεσε λίγο ζωμό από τη ζεστή σούπα και ρίξε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Σέρβιρε αμέσως

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο