Πένες για Αρχάριους

Υλικά:

250 γρ. Πέννες (ή οποιαδήποτε άλλα ζυμαρικά)

  • 4 φέτες ζαμπόν

  • 1/2 κρεμμύδι

  • 1/2 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας (ή 3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες)

  • 2 χούφτες ρόκα

  • λίγο μαϊντανό

  • 100 γρ. φέτα

  • 1/4 νεροπότηρο κρασί

  • ελαιόλαδο

  • ζάχαρη

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί σε λίγο ελαιόλαδο. Το σβήνουμε με λίγο κρασί και την σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το ίδιο αλάτι. Προσθέτουμε τις φέτες ζαμπόν κομμένες σε κομματάκια. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά.

Βράζουμε τις πένες σε νερό αλατισμένο και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, από πάνω περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε τη ρόκα. Με τα χέρια μας τρίβουμε την φέτα και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.