Μοσχάρι με πετιμέζι και κριθαράκι

Μοσχάρι με πετιμέζι και κριθαράκι

Υλικά

  • μοσχάρι 1 κιλό
  • κριθαράκι 400 γρ.
  • ελαιόλαδο1/2 φλ.
  • βούτυρο 1 κ.σ.
  • πετιμέζι 1/2 κούπα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαιντανό

Εκτέλεση

Χαμηλώστε στους 180 C και ψήστε ακόμα 40-45 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος και προσθέτετε ζεστό νερό και αρκετό αλάτι. Ρίχνετε το κριθαράκι , ανακατευετε με μια κουτάλα ,σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 λεπτά ακόμα.

Ανοίξτε το σκεύος , βάλτε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να τοκάνετε και με ρύζι αντί για κριθαράκι.

Πηγή: food4peace

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο