Λουκάνικα με σπαγγέτι και κόκκινη σάλτσα

Λουκάνικα με σπαγγέτι και κόκκινη σάλτσα

Υλικά

  • Σπαγγέτι no 5, για να μπορούν να τρυπούν τα λουκάνικα, 3/4 πακέτου
  • Λουκάνικα χωριάτικα 340 γρ (1 πακέτο)

Για την σάλτσα

  • Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί πολτοποιημένο στο μπλέντερ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 πολτοποιημένο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες
  • Πιπεριά πράσινη κέρατο 1 ψιλοκομμένη
  • Βασιλικός 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
  • Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ζάχαρη στην μύτη του κουταλιού
  • Κύβος λαχανικών 1/2
  • Μαϊντανός 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
  • Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα και πιέζουμε τα σπαγγέτι να τρυπήσουν τα λουκάνικα και να περάσουν από μέσα τους. Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματάκια. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά,τον κύβο λαχανικών,την κέτσαπ,το αλάτι,το πιπέρι, λίγο ρίγανη,την ζάχαρη, το νεράκι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο,τον βασιλικό και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν το νεράκι τους.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια μας, τα τοποθετούμε στο πιάτο και περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με τυρί τριμμένο.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο