Κεφτεδάκια φρικασέ

Κεφτεδάκια φρικασέ

Υλικά:

  • 640γρ. χοιρινό κιμά
  • 160γρ. ψίχα ψωμιού
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 χούφτα τυρί τριμμένο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Λίγος δυόσμος ξερός
  • Βούτυρο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 480γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι άσπρο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
  • 2 κρόκους
  • 1-2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κιμά, τη ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το τυρί, τα ασπράδια, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε τα υλικά μας πολύ καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και τοποθετούμε το βούτυρο στο τηγάνι για να λιώσει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν μια βράση. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι να βράσουν με νερό και προσθέτουμε το ξύδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να λιώνει ο βούτυρος και να απορροφηθούν τα υγρά.

Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε και λίγο νερό αν χρειάζεται και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τους κρόκους με το γάλα και το αλεύρι. Τα ρίχνουμε πάνω από τους κεφτέδες, ανακινούμε λίγο τη κατσαρόλα η οποία είναι πάνω στη φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε μια πιατέλα. Καλή Όρεξη!

Πηγή: xs-recipes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο