Κατσικάκι με σταμναγκάθι

Κατσικάκι με σταμναγκάθι

Υλικά

  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 200 γρ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • το ζουμί που βράσαμε το σταμναγκάθι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • λίγο άνιθο αν μας αρέσει
  • χυμό από 1 λεμόνι, το ξύσμα του
  • 1 κουταλιά κορν φλαουρ αν χρειαστεί
  • αλάτι-πιπέρι

 

Ετέλεση

Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα ζεματάμε 1 κιλό σταμναγκάθι για 15 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε, το περνάμε από κρύο νερό και το αφήνουμε.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε μισό ποτήρι λάδι και τσιγαρίζουμε 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες καλά να πάρει χρώμα.Προσθέτουμε στο κρέας δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν κι αυτά μέχρι να καραμελώσουν

Αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με το ζωμό από το σταμναγκάθι το κρέας, βάζουμε λίγο ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα.

Προσθέτουμε το σταμναγκάθι στο κρέας μαζί με λίγο άνηθο(αν θέλουμε), ξύσμα λεμονιού, ζωμό από 1 λεμόνι και τα αφήνουμε να δέσουν για 10 λεπτά. Γενικά προσέχουμε να μην κάνουμε υπερβολές με την ποσότητα των υγρών κατά το μαγείρεμα. Πρέπει να φροντίσουμε τελειώνοντας, η σάλτσα να έχει μελώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε μία κουταλιά κορν φλάουρ αραιωμένη σε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.

Πηγή: veneto

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο