Χταπόδι µε αγκινάρες και άνηθο

Υλικά:

* 1 κιλό χταπόδι
* 5 αγκινάρες
* 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
* 2 ξερά κρεμμύδια
* 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
* 1 λεμόνι (χυμός)
* 2 κ.σ. άνηθος
* 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το χταπόδι μέσα σε μια κατσαρόλα με το κρασί και νερό ίσα να το καλύπτει. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά.
2. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας όλα τα σκληρά τους φύλλα. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι. Μέσα σε τηγάνι μαραίνουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο για 1- 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τις αγκινάρες να σοταριστούν.
3. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υγρά που έχουν απομείνει στην κατσαρόλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
4. Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.