Κεφτέδες στο φούρνο με σάλτσα και τυρί

Κεφτέδες στο φούρνο με σάλτσα και τυρί

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1/4 κούπα ρύζι
  • 2 κουταλιές της σούπας αρωματικά(ρίγανη, βασιλικό,μαϊντανό)
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 γουλιά σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Επίσης ανακάτεψα στο μείγμα 2/3 κούπας γραβιέρα γλυκιά τριμμένη.
  • Για να γίνουν αφράτοι οι κεφτέδες, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο υγρό στη ζύμη, όπως λίγο χυμό ντομάτας, ή ακόμη και κρύο νερό (περίπου 1/3 της κούπας).

Για τη σάλτσα ντομάτας

 

  • 1  κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτί αποφλειoμένες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2  κούπα λάδι
  • 1 πακέτο κοντά μακαρόνια της προτίμησής μας, βρασμένα και στραγγισμένα.

Aν μας αρέσει προσθέτουμε τυρί τριμμένο της προτίμησής μας στην επιφάνεια του φαγητού (παρμεζάνα, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι).

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά μαζί τον κιμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το αυγό, το ρύζι, τα αρωματικά, το τυρί, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Φτιάχνουμε το μείγμα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τα υλικά της σάλτσας ντομάτας, τα οποία τα έχουμε ήδη ανακατέψει μεταξύ τους.Βάζουμε το πυρέξ σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο πυρέξ τα βρασμένα μακαρόνια, ενδιάμεσα στα κεφτεδάκια, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί και αφήνουμε να γκρατιναριστεί για λίγα λεπτά ακόμα.

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο