Σπανάκι oγκρατέν

Σπανάκι oγκρατέν

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • νερό
  • 1 αυγό
  • 8 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζω το σπανάκι, το πλένω και το κόβω σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό, ρίχνω αλάτι και το αφήνω να βράσει. Στη συνέχεια στραγγίζω το σπανάκι και το στύβω με τα χέρια.

Λιώνω το βούτυρο και βουτυρώνω το πυρέξ. Το υπόλοιπο βούτυρο το ρίχνω στο σπανάκι. Ετοιμάζω την μπεσαμέλ. Στρώνω μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ στο πυρέξ και την πασπαλίζω με τυρί. Από πάνω στρώνω το σπανάκι και πασπαλίζω με τυρί. Πάνω από το σπανάκι ρίχνω την μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί. Ραντίζω με βούτυρο και κατόπιν ρίχνω την φρυγανιά.

Ψήνω σε ζεστό φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου μίση ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: trome

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο