Παπουτσάκια με χοιρινή σπάλα και Μετσοβόνε

Παπουτσάκια με χοιρινή σπάλα και Μετσοβόνε

Υλικά

Για 6 - 8 μερίδες

  • 8 μικρές μελιτζάνες φλάσκες πλυμένες και σκουπισμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 300 γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 250 γρ. Μετσοβόνε, τριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Παίρνω μία μελιτζάνα και κόβω ένα μικρό καπάκι από τη μία μεριά. Δεν την κόβω στη μέση. Χαράζω σε βάθος την ψίχα της σε ρόμβους και αλατίζω καλά. Τις βάζω σε λαδωμένο ταψάκι και τις αλείφω με λίγο από το ελαιόλαδο. Τις ψήνω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τους κύβους του χοιρινού και σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτω τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Σβήνω με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το ξύλο κανέλας και το μπαχάρι. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω τον μαϊντανό και ανακατεύω.

Με ένα κουτάλι γεμίζω τις μελιτζάνες με το μίγμα του χοιρινού. Πασπαλίζω με τα τυριά και ψήνω στο φούρνο για 35 – 40 λεπτά.

Πηγή: dinanikolaou

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο