Κεφτεδάκια Κοτόπουλο με Dip Γιαουρτιού

Κεφτεδάκια Κοτόπουλο με Dip Γιαουρτιού

Υλικά

Για το dip γιαουρτιού

  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κούπα τριμμένο τυρί φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πολύ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Ελάχιστο αποξηραμένο σκόρδο (μια τσιμπιά)
  • Αλάτι - Πιπέρι

Για τα Κεφτεδάκια

  • 500 γρ κιμά απο κοτόπουλο
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ολικής άλεσης χωρισμένη στα δυο
  • 1/2 κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι αποξηραμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικ
  • 1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη
  • 1 αυγό
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 1/2 κούπα φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα χωρισμένη στα δύο.

Εκτέλεση

Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dip, σκεπάζουμε το σκεύος και κρατάμε στο ψυγείο.

Μέσα σε ενα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το λάδι, το σκόρδο, την πάπρικα, την ρίγανη, το αυγό, αλάτι πιπέρι, το σπανάκι και την μισή κούπα φρυγανιά και την μισή ποσότητα απο την παρμεζάνα. Ζυμώνουμε το μείγμα το οποίο θα είναι αρκετά υγρό.

Στρώνουμε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός βερίκοκου. Τελειώνουμε με τα κεφτεδάκια και βάζουμε το ταψί μας στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Ανεβάζουμε την σχάρα μας στην πρώτη σκάλα και ανάβουμε τον φούρνο μας στο δυνατό γκριλ (επάνω αηντίσταση) στους 220 βαθμούς (όταν χρησιμοποιούμε γκριλ, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου κατα 2- 3 εκατοστά). Εν το μεταξύ ανακατεύουμε σε ενα μπολάκι την 1/2 κούπα φρυγανιά με την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο πάπρικα αν θέλουμε.

Βγάζουμε το ταψί με τα κεφτεδάκια απο την κατάψυξη και τα ρολάρουμε ένα ένα στην φρυγανιά και τα επιστρέφουμε στο ταψί.Ψήνουμε στην επάνω σχάρα στο γκριλ στους 220 βαθμούς Κελσίου για 7-8 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά τα κεφτεδάκια αλλά να παραμείνουν ζουμερά. 

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με sticks λαχανικών και το dip γιαουρτιού.

Πηγή: eri-captaincook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο