Γόπες γεμιστές στο φούρνο

Υλικά:

1 κιλό γόπεςΓια τη γέμιση3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες1 τριμμένη ντομάτα3 κ.σ. ελαιόλαδο3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο σε ψίχουλααλάτιπιπέριΓια τη σάλτσα2 ντομάτες ψιλοκομμένες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 κ.σ. μαύρη σταφίδα2 κ.σ. αλεσμένο καρύδι1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα βράγχια, πιέζοντάς τα καλά στην κοιλιά για να μην τα σχίσουμε και μας αδειάσει η γέμιση. Στη συνέχεια ρίχνουμε μπόλικο νερό μέσα στην κοιλιά τους για να ξεπλυθούν καλά.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, να γίνουν σαν πάστα. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ψάρια από τα βράγχια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί, ίσα που να τα χωράει, το ένα δίπλα στο άλλο.

3. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, το καρύδι και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτά τα ψάρια. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

4. Ψήνουμε στους 200οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 35΄-40΄.