Υλικά 

  •      1 μικρό πακέτο (250 γραμμάρια) τορτελίνια με γέμιση τυριών
  •      600 γραμμάρια κιμά μαγειρεμένο όπως τη μπολονέζ, αλλά όσο το δυνατόν με λιγότερα υγρά, καθώς τον χρειαζόμαστε στεγνό.
  •      150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  •      100-150 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  •      250 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
  •      Λίγα ντοματίνια 

Εκτέλεση

Αν έχουμε κιμά από προηγούμενο μαγείρεμα, πχ. αν περίσσεψε από παστίτσιο, μουσακά ή από μακαρόνια και κιμά που είχαμε φτιάξει μπορούμε να τον κρατήσουμε στην κατάψυξη και να φτιάξουμε αυτό το φαγητό μια από τις επόμενες μέρες. Αν ο κιμάς έχει πολλά υγρά τότε τον βάζουμε σε κατσαρολάκι και τον βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν και να μείνει στεγνός. 

Αν ωστόσο δεν έχουμε κιμά έτοιμο μαγειρεμένο, τότε θα αγοράσουμε 500 γραμμάρια κιμά και με τις προσθήκες, ντομάτας, λαδιού κλπ που θα κάνουμε μαγειρεύοντάς τον, θα φτάσει τα 600 γραμμάρια που χρειαζόμαστε για την συνταγή. 

Είναι απαραίτητο να υπερτερεί κατά πολύ ο κιμάς από τα ζυμαρικά γιατί το φαγητό έτσι γίνεται πολύ πιο νόστιμο. Δεν θέλουμε τορτελίνια με λίγο κιμά, αλλά κιμά με τορτελίνια. .

Βράζουμε τα τορτελίνια τόσο ώστε να κρατάνε λίγο . Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κιμά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα πιρέξ ή σκεύος που μπαίνει στο φούρνο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των ζυμαρικών και του κιμά. Στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το τυρί γκούντα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος να πάει όσο το δυνατόν παντού και στην επιφάνεια σκορπίζουμε τα ντοματίνια με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω. 

 Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά ή μέχρι να δούμε να λιώνει το τυρί και να ροδίζει η επιφάνεια.