Τυρόπιτα λιχουδιά, με τριμμένο φύλλο κρούστας

 Τυρόπιτα λιχουδιά, με τριμμένο φύλλο κρούστας


Υλικά 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
  • 250-300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 250-300 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
  • 150 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 αυγά
  • 1 νεροπότηρο γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο μισό – μισό με νερό)
  • Σουσάμι αρκετό για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

 Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 32 cm ή το μεγάλο ταψί του φούρνου της ηλεκτρικής σας κουζίνας.

 Ανοίγουμε αρκετές ώρες νωρίτερα τα φύλλα από τη συσκευασία τους και τα απλώνουμε ένα – ένα στον πάγκο της κουζίνας μας ή σε κάποια μεγάλη επιφάνεια να στεγνώσουν τελείως ώστε να σπάνε και να τρίβονται. 

Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά σαν ομελέτα και προσθέτουμε  σε αυτά το γάλα. 

Όταν τα φύλλα ξεραθούν, τρίβουμε τα μισά στον πάτο ενός καλά βουτυρωμένου ταψιού. Από πάνω ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα των τυριών. Μόλις τελειώσουμε τρίβουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από τα τυριά, έτσι ώστε να τα σκεπάσουν. Τώρα,  κουταλιά – κουταλιά απλώνουμε το μείγμα με το γάλα και τα αυγά  πάνω από την τυρόπιτα, προσέχοντας να μην αφήσουμε ακάλυπτο κανένα σημείο. Κατόπιν ρίχνουμε επίσης κουταλιά – κουταλιά το λιωμένο βούτυρο προσπαθώντας και αυτό να πάει παντού.

Τέλος πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και αφήνουμε την τυρόπιτα να σταθεί για περίπου 15-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την χαράζουμε αν θέλουμε, την ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να μην καεί το σουσάμι κατά το ψήσιμο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αερόθερμο, μέχρι να χρυσίσει από πάνω.

Πηγή: laxtaristessyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο