Κοτόπουλο της σακούλας στο φούρνο με πατάτες

Κοτόπουλο της σακούλας  στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

για 2 άτομα

  • μισό κοτόπουλο, ατόφιο ή σε κομμάτια
  • 4-5 πατάτες
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά (εκτός πατάτες και κοτόπουλο) μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μαρινάδα (σε μεγάλο σκεύος).Ξεπλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε ελαφρώς και το βουτάμε στη μαρινάδα. Με τα χέρια μας αλείφουμε καλά κάθε κομμάτι του κοτόπουλου και το βάζουμε στο ψυγείο για 15′-30′.

Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε κι αυτές μέσα στη μαρινάδα, μόλις βγάλουμε το σκεύος από το ψυγείο. Ανακατεύουμε να αλειφτούν όλα καλά με τη μαρινάδα.Αλευρώνουμε τα τοιχώματα της σακούλας (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, τις πατάτες και τη μαρινάδα.

Κλείνουμε τη σακούλα, την τρυπάμε σε 2-3 σημεία, την τοποθετούμε σε κάποιο σκεύος (καλύτερα πυρέξ) και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C.Θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες για να ψηθεί καλά το κρέας. Θα πρέπει σχεδόν να φεύγει από το κόκκαλο. Αν δεν έχει κοκκινίσει σ’ αυτό το διάστημα, ενώ είναι ψημένο, μπορείτε να σκίσετε τη σακούλα και να το αφήσετε 10′ ακόμα.

Πηγή: gourmelia

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο