Κοτόπουλο με γραβιέρα στο φούρνο

Κοτόπουλο  με γραβιέρα στο φούρνο

Κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά και τελειωμένο στο φούρνο, ωραία συνδυασμένο με τη γλυκιά γεύση της Κρητικής γραβιέρας.

 Υλικά 

για 4 μερίδες 

  • 4 στήθη κοτόπουλο (με πέτσα, χωρίς κόκκαλο)
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα στα 4)
  • 2 καρότα (κομμένα στα 4)
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 50γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 300γρ. γραβιέρα
  • 1κ.σ. θυμάρι φρέσκο κομμένο

Ετοιμάστε το κοτόπουλο. Βάλτε το κοτόπουλο μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το ελαιόλαδο και αφήστε τα να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και βάλτε τα μέσα σε ένα πυρέξ.Πασπαλίστε τη γραβιέρα, μετά το θυμάρι και τέλος βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

Πηγή: yolenis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο