Σπανακόπιτα αλλιώς, με κρέμα γάλακτος

Σπανακόπιτα αλλιώς, με κρέμα γάλακτος

Μια επιλογή για όλες τις ώρες. Είτε ως συνοδευτικό, είτε ως κυρίως πιάτο η σπανακόπιτα αποτελεί ένα πιάτο που οι περισσότεροι αγαπούν. Σε αυτή τη συνταγή έχουμε προσθέσει κρέμα γάλακτος δίνοντας μια πιο ευρωπαϊκή νότα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • μισό πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο
  • 100 γρ. φέτα με κόκκινη πιπεριά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό κια αφήνετε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα το σπανάκι και αφήνετε να βράσει για 15-20 λεπτά. Μόλις βράσει το σουρώνετε, πιέζοντάς το απαλά με τα χέρια σας για να στραγγίξει καλά το νερό.

Το ξαναβάζετε μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αυγό. Στη συνέχεια προσθέτετε εναλλάξ τη φέτα ψιλοκομμένη σε λεπτές φλούδες και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Παίρνετε ένα μεγάλο στογγυλό ταψί και βουτυρώνετε τον πάτο του. Απλώνετε τα μισά φύλλα κρούστας και ρίχνετε από πάνω το μίγμα με το σπανάκι. Ισιώνετε την επιφάνεια με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια απλώνετε ένα-ένα φύλλο από πάνω αλείφοντας με λίγο βούτυρο. Στο τελευταίο φύλλο απλώνετε στην επιφάνεια βούτυρο και  τυλίγετε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί σχηματίζοντας κόθρους γύρω γύρω. Αλείφετε πάλι τους κόθρους με λίγο βούτυρο για να σταθεροποιηθεί το φύλλο.

Χαράσσετε την πίτα σταυρωτά και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για να ψηθεί. Αφήνετε περίπου 60 λεπτά και η πίτα σας είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστη.

Πηγή: flowmagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο