Μανιταρόπιτα γαλλικής καταγωγής

Μανιταρόπιτα γαλλικής καταγωγής

Η λεπτή γεύση και η φρεσκάδα των μανιταριών συνδυάζεται με μια μικρή ποικιλία τυριών κι όλα μαζί μπαίνουν σε μια πίτα. Η συνταγή έρχεται από Γαλλία, αλλά με ορισμένες τροποποιήσεις έρχεται πιο κοντά στα ελληνικά γευστικά δεδομένα

 

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. τυρί Emmental
  • 250 γρ. τυρί κασέρι ή γραβιέρα Μυτιλήνης
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 ml
  • 1 φύλλο τύπου γαλλική σφολιάτα
  • 2 αυγά
  • 4 φέτες ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα
  • 100 γρ. τυρί σε κρέμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά.
Αλείφουμε το πυρέξ με βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετούμε μια στρώση ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα και ρίχνουμε τα 2/3 του τυριού.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο πυρέξ και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την μανιταρόπιτα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά.

Πηγή: flowmagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο