Ριζόπιτα ξεσκέπαστη με κοτόπουλο

Υλικά:

* 2 χωριάτικα φύλλα εμπορίου
* 400 γραμμ. ρύζι καρολίνα
* 2 λίτρα (κρατάω 1 φλιτζάνι) φρέσκο γάλα
* 6 (κρατάω 1) αυγά
* 1 κ.σ. βούτυρο
* 250 γραμμ. μανούρι τριμμένο
* 250 γραμμ. φέτα τριμμένη
* 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 1 κ.γλ. μπούκοβο
* 1/2 κ.γλ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Μπορούμε σ’ αυτή τη συνταγή να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κομμάτι μαγειρεμένου κοτόπουλου που περίσσεψε από το τραπέζι της προηγούμενης μέρας. Αφού κρατήσουμε ένα φλιτζάνι γάλα από το συνολικό της συνταγής, βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα, να πάρει βράση. Μόλις βράσει το γάλα, προσθέτουμε το ρύζι, το μοσχοκάρυδο, το ψιλοκομμένο (ή ανοιγμένο με τα χέρια σε ίνες) κοτόπουλο. Βράζουμε για 8΄ ανακατεύοντας συχνά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τ’ αυγά (αφού κρατήσουμε 1 χωριστά), τα αναμειγνύουμε με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύοντας τα προσθέτουμε στο βρασμένο ρύζι με το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε με προσοχή (γιατί τα τυριά είναι αλμυρά). Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σε λαδωμένο ταψί νούμερο 34 ή 36 απλώνουμε σαν βάση τα 2 φύλλα λαδωμένα, έτσι ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στα φύλλα, χτυπάμε το 1 αυγό με το γάλα (1 φλ.) και περιχύνουμε τη ριζόπιτα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων. Λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά τα εμφανή φύλλα (τις άκρες). Ψήνουμε τη ριζόπιτα για 40΄-45΄ στους 180οC, σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.