Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί. Μπουργκινιόν

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί. Μπουργκινιόν

Υλικά

  • 350 γρ κιλότο μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες μπέικον
  • 6 μικρά κρεμμυδάκια του στιφάδου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο έξτρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πουρέ τομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 2/3 φλιτζ. νερό
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε ολόκληρα. Κόβετε το κρέας σε κύβους και το σοτάρετε σε δόσεις ,σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το λάδι, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα το μπέικον, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε μέσα και το σοταρισμένο κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτετε και έξτρα βούτυρο.Ρίχνετε το αλεύρι  και μόλις ανακατευθεί καλά, προσθέτετε σταδιακά το πουρέ τομάτας, το νερό και το κρασί. Ανακατεύετε καλά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με ταλιατέλλες ή πατάτες τηγανητές ή ρύζι ατμού.

Πηγή: ab

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο