Υλικά   

  • 10-12 κολοκύθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. κιμά
  • 2 ντομάτες καρέ ή 4 κ.σ. κονσέρβα ντομάτα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1/3 κ.γ. κύμινο
  • 150 γρ. τυρί κασέρι
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Μπλασάρετε σε ζεστό νερό τα κολοκυθάκια για 7΄ περίπου. Τα κόβετε κάθετα στην μέση σαν βαρκούλες και καθαρίζετε την ψίχα τους. Σε ένα τηγάνι βαθύ, βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμύδια να σοταριστούν, τα σκόρδα και τον κιμά. Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε να εξατμισθεί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, κύμινο καθώς και την ψίχα κολοκυθιών. Ρίχνετε 1 κούπα χλιαρό νερό και σιγοβράζετε για 20΄. Το φαγητό πρέπει να μην έχει υγρά.

Όταν κρυώσει το μείγμα ρίχνετε την γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε τις βαρκούλες κολοκυθιών, τις βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το κασέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC (αντιστάσεις) για 20΄, τα πρώτα 15΄ σκεπασμένο το ταψί με λαδόκολλα.

Tip: Κατά τον ίδιο τρόπο γίνονται και οι πιπεριές κέρατο, μελιτζάνες, πατάτες.