Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι λοιπόν προετοιμασμένο και  ψημένο με αγάπη και στοργή… Κυρίως πιάτο και γλυκάκι σε ένα πιάτο θα μου πείτε και ίσως έχετε και δίκιο, αλλά ότι και να είναι, είναι πεντανόστιμο. Το μέλι καραμελώνει  το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια και η προσθήκη του θυμαριού ή της φρέσκιας ρίγανης ανοίγει την πόρτα στην ελληνική εξοχή, για να μην μιλήσω για τις μυρωδιές…

 Yλικά

 για 2 μερίδες

  • 6 μπουτάκια (κοπανάκια) κοτόπουλου
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι (θυμαρίσιο, πεύκου καλύτερα)
  • 2-3 κουταλιές σουσάμι
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη ( εγώ έβαλα ρίγανη)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι. Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό  και τα ανακατεύουμε καλά.

Τα περιχύνουμε με την μείγμα του μελιού πασπαλίζουμε πάνω τους το σουσάμι και τα ψήνουμε στον  αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, ελέγχουμε τακτικά γιατί το μέλι μπορεί να αρπάξει και να μαυρίσει υπερβολικά, τα γυρίζουμε και τα περιχύνουμε με τον ζωμό που θα υπάρχει στο πυρέξ, αν είναι απαραίτητο (γιατί όλοι οι φούρνοι δεν καίνε το ίδιο) χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160-150.

Σερβίρουμε με σουσάμι και οπωσδήποτε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο