Μπριζόλα στο τηγάνι με κρεμμύδια και σως μουστάρδας

Μπριζόλα στο τηγάνι με κρεμμύδια και σως μουστάρδας

Υλικά

  • 2 μπριζόλες χοιρινές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά τη σούπας φυτίνη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε, σκουπίζουμε τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις χαράζουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, το βούτυρο να ζεσταθούν. Τοποθετούμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να τηγανιστούν για 15 περίπου λεπτά γυρίζοντας και από τις 2 πλευρές, σε μέτρια φωτιά, όχι σιγανή για να μη βράσουν και βγάλουν τα υγρά τους, ούτε σε δυνατή και καούν.

Αφού τηγανιστούν, ρίχνουμε τα αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε δύο φορές μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια. Χτυπάμε σε ένα φλιτζάνι το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα  και τη ρίχνουμε πάνω από τις μπριζόλες.
Αφήνουμε για μισό λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 

Πηγή: lopis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο