Κοτόπουλο ογκρατέν

Κοτόπουλο ογκρατέν

Υλικά

Για 2-4 άτομα

  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κρόκους χτυπημένους
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνι τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 πατάτες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το αλεύρι το βούτυρο μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι.Το βράζουμε και το ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.

Το αποσύρουμε απ τη φωτιά ρίχνουμε το τυρί και τ ανακατεύουμε προσθέτουμε τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.Στρώνουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες σε λαδωμένο ταψί σε λεπτές φέτες από πάνω το κοτόπουλο ακόμη μια στρώση πατάτες περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά  μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο