Μουσακάς με κολοκυθάκια

Μουσακάς με κολοκυθάκια

Υλικά

  • Κολοκυθάκια 1 1/2 κιλό
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
  • Κρασί 1 φλυτζάνι
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι
  • Κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα
  • Ντομάτες 4 ξεφλουδισμένες
  • Κεφαλογραβιέρα 2 φλυτζάνια τριμμένη
  • Μαϊντανό 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Αυγά 2
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την κρέμα

  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές
  • Βούτυρο 2 κουταλιές
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 φλυτζάνι
  • Γάλα 5 φλυτζάνια
  • Αυγά 2
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το 1/2 λάδι προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί , τις ντομάτες τριμμένες , λίγο νερό τον μαϊντανό , αλάτι & πιπέρι και το σιγοβράζουμε για μισή ώρα μέχρι να μείνει ο κιμάς με λίγη σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε τα κολοκυθάκια , τα κόβουμε σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν λίγο. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια. Χτυπάμε τα αυγά , τα ρίχνουμε στον κιμά ανακατεύουμε και τον στρώνουμε πάνω στα κολοκυθάκια.Τοποθετούμε άλλη μια στρώση κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο , ρίχνουμε το αλεύρι λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα . Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα .

Ρίχνουμε την κρέμα στο σκεύος , την στρώνουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψηνουμε στούς 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο