Κατσικάκι με φασόλια στο φούρνο

Υλικά:

• 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε κομμάτια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
• 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
• αλάτι, πιπέρι, κύμινο
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 πακέτο μεσαία φασόλια.

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα φασόλια για 8 περίπου ώρες. Τα βράζουμε και τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν. Καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι ή, αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 200°C, προσθέτοντας (αν χρειαστεί) ζεστό νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Λίγο πριν από το τέλος αφαιρούμε το σκέπασμα, για να πάρει χρώμα το κρέας.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φασόλια με ρεβίθια (μουσκεμένα αποβραδίς) ή με πατάτες, κομμένες στα τέσσερα.