Κιμάς στο φούρνο

Κιμάς στο φούρνο

Πολύ εύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή για κιμά στον φούρνο με πατάτες ογκρατέν. Η γεύση του θυμίζει μουσακά χωρίς μελιτζάνες. 

Υλικά 

  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας 
  • Μοσχαρίσιος κιμάς: 1 κιλό 
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο 
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδa 
  • Τριμμένο καρότο: 1 μέτριο 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
  • Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 800 γρ. (ή 2 κονκασέ) 
  • Ντοματοπελτές: 2 κουταλιές σούπας 
  • Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
  • Ξερό θυμάρι: 2 - 3 πρέσες 
  • Ξερός βασιλικός: 1 κουταλάκι τσαγιού 
  • Καθαρισμένες και κομμένες κύβους πατάτες: 2 μέτριες 
  • Τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί: 2 κούπες 
  • Τριμμένο ημίσκληρο τυρί: 100 γρ. 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το καρότο και μαγειρεύετε ακόμη 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και σιγοβράζετε για 20 - 25 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζετε από την φωτιά. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα κεραμικό ή πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί. 

Καθαρίζετε και κόβετε κύβους τις πατάτες. Τις βάζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζετε να μαλακώσουν (προσοχή να μην λιώσουν, 10 λεπτά είναι υπερ - αρκετά). Τις στραγγίζετε και τις προσθέτετε στον κιμά. 

Αδειάζετε τον κιμά με τις πατάτες στο ταψί. Ανακατεύετε το τυρί με το τριμμένο ψωμί και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του φαγητού. 
Ψήνετε στο φούρνο για 40 - 50 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο