Αγκινάρες α λα πολίτα

Αγκινάρες α λα πολίτα

Υλικά

  • 8 αγκινάρες
  • 2 λεμόνια
  • 225 ml. ελαιόλαδο
  • 10 κρεμμυδάκια μικρά ολόκληρα ψιλοκομμένα
  • 1 σελινόριζα
  • 2 καρότα μέτρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 πατάτες κομμένες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε νερό, αλάτι, αλεύρι και χυμό λεμονιού ώστε να ρίξουμε εκεί μια μια τις καθαρισμένες αγκινάρες.
Παράλληλα έχουμε βάλει μια κατσαρόλα με νερό να βράζει, και ρίχνουμε μέσα να ζεματιστούν τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμυδάκια περίπου για 3 λεπτά και αμέσως μετά τα στραγγίζουμε από το νερό.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως, από πάνω ρίχνουμε τα ζεματισμένα χορταρικά και τις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό του λεμονιού, το λάδι και τέλος ζεστό νερό ώστε να τα μισοσκεπάσει.

Σε ένα ποτήρι βάζουμε κρύο νερό μέχρι τη μέση περίπου και μέσα σε αυτό διαλύουμε μία κ.σ. κοφτή αλεύρι και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα μας.

Στη συνέχεια ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα ώστε να ανακατευτούν τα υλικά μας και τη βάζουμε στη φωτιά. Όταν το φαγητό μας πάρει βράση το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να είναι έτοιμες και οι πατάτες (δοκιμάζετε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι) περίπου για 15-20 λεπτά ή μέχρι τα υγρά να μειωθούν περίπου στο μισό.

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο